28 Aralık 2014 Pazar

küçük metinler için taslak

bu bir kent kurgusu. kentsel dönüşüme uğrayacak mahalleler öncelikli hedef kitlesi. bu süreç boyunca mahalle sakinlerine geçici olarak mesken sunuyor. sonrasında olaylar gelişiyor------projeyi anlat. giriş yazısı gibi düşün. ne yapıyor bu arkadaş alana, kente, insanlara. (ancak bu kadar tırt anlatılabilirdi.)

.alan üzerine. kentsel dönüşüme uğrayacak bölge. eski cezaevi alanı. 

.memoryüzerine. süreç sonunda kentsel dönüşüm sebebiyle insanların hafızalarından uzaklaştırılması engelleyecek bir sistem geliştirmek amacı. hafıza dokusu izleriyle zemin kotunu kurgularkan bu izlere günlük kullanım rekreasyonel alanlar yerleştiriyor.alanda değişime ve dönüşüme uğrayan kullanım ve hacimlerle yeni baştan üretilen bir hafıza öneriyor. 

güncel konular üzerinde yoğunlaşmayı tercih eden proje, küçük bi göndermeyle alanın geçmişine dokunuyor. sürekli yenilenen hafıza. kısa süreli hafıza.

.kentüzerine.

.konutüzerine.gündelikyaşam.

.peyzajverekreasyonelaktiviteüzerine.

.generatorüzerine.


öyle bir timeline ki her anlatımı üzerine işleyebileyim. alana yerleşim/programlaşma/yapısallaşma scriptleri olsun. karakter anlatımları olsun. firstborn/newborn/reborn.

+firstborn. ataları. güçleri: inşacı ve yüksek yoğunlukta insan çekimi.
+newborn. iflah olmaz evlatlar. şişiyo sönüyo. güçleri: büyüyo küçülüyo.
+reborn. kendini feda eden bi yapısı var. her seferinde ölüp baştan     doğuyor. newbornun yokluğunda boşluklarını dolduruyor. varlığında ise pabucu damda. güçleri: kendini yenileyebiliyor.

büyüme: festival(1)/göç(2)/kentseldönüşüm(3)/1+2,1+3,2+3/1+2+3
küçülme: tersinir durumlarda. reborn gelişiyor bu sefer de.

kullanıcılar sürekli değişiyor. reborn ile doğan mekanlar kısa ömürlü, ve her seferinde farklı çıktılarla geri dönüyor. sürekli yenilenen hafıza. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder